Huisuitzetting of conflict

In bepaalde uiterst gevallen is het mogelijk voor verhuurders, huis / bedrijf eigenaren, woningbouw corporaties bij een huurachterstand als het niet lukt om de huur te innen via de reguliere incassomogelijkheden of in verband met overlast (artikel 6: 265 BW) een woningontruiming en uitzetting procedure te starten om het verhuurde weer in bezit te krijgen

Een ontruiming kan niet zomaar plaatsvinden, daarvoor is een gerechtelijk vonnis nodig. Een rechter moet uitspraak doen, om zorgvuldig over de situatie te kunnen oordelen.

De aanloop tot een ontruimingsvonnis kan soms lang zijn, als het zover is kan de uitzetting beginnen.

Een deurwaarder gaat samen met de politie, een slotenmaker en eventueel ons verhuis en ontruiming bedrijf naar de woning waar het om gaat. De huurder wordt uitgezet, om de woning door ons te laten ontruimen. Als er inboedel aanwezig is wordt dit naar onze opslag goede doelen of recyclingbedrijf gebracht.

Alle kosten voor de ontruiming zijn voor rekening van de huurder. Dat bedrag kan flink oplopen en komt bovenop de schuld die er bij de verhuurder is ontstaan. Een ontruiming is een ingrijpende stap, die daarom geldt als een laatste redmiddel op het moment dat een huurder meerdere malen en langere tijd weigert te betalen.

Indien er sprake is van bijzondere omstandigheden tijdens een ontruiming of blijken er zieke mensen, kinderen of huisdieren aanwezig te zijn? De deurwaarder heeft een zorgplicht. Dat betekent dat de deurwaarder in overleg met de gemeente moet zorgen voor de opvang van mensen en/of dieren.

Adres

Daalakkerweg 2, 5641 JA Eindhoven

Telefoon

i

kvk / btw

KVK: 74279238 
BTW: NL167842924B01