Waterschade

In geval van waterschade is het meestal nodig om de begane grond te ontruimen. Vooral wanneer er sprake was van een laag water waardoor een groot deel van de inboedel schade heeft opgelopen. Niet de hele woning hoeft dan te worden ontruimt. Wanneer er niets aan de hand is op de bovenverdiepingen, kan daar ook inboedel van de begane grond naartoe worden verplaatst. Inboedel met schade nemen wij meestal mee naar onze tijdelijke opslag voor herstel wanneer dit mogelijk is. Door middel van een (gedeeltelijke) woningontruiming proberen wij ook ruimte vrij te maken voor het herstel van uw opstal, bijvoorbeeld de muren, plafonds en vloeren.

Heeft u waterschade? Heeft een stortbui ervoor gezorgd dat er een overvloed aan water is, wat woning of bedrijfspand is binnengedrongen? Is de riolering verstopt? Lekkage of overstroming, klein of groot, zorgt niet alleen voor overlast, maar kan ook veel schade veroorzaken aan woning, winkel, kantoor of bedrijfspand.

Om de waterschade te beperken moet er door ons snel worden gehandeld. Uw inboedel dient snel verplaatst te worden. De oorzaak moet worden gevonden en verholpen om de schade zoveel mogelijk te beperken. Water wordt weggepompt,om het risico op gevolgschade zoveel mogelijk wordt beperkt. Wanneer er niet snel en goed genoeg wordt gehandeld kan waterschade veel meer overlast geven. Er kunnen problemen ontstaan met de luchtkwaliteit binnen, de groei van schimmel en meeldauw en een onaangename geur in vloeren, muren en plafonds. Uiteindelijk kan dit tot gezondheidsklachten leiden.

Op langere termijn ontstaat er schade aan de structuur en fundering van een gebouw. Na langere tijd zal het water geabsorbeerd worden in de vloeren, muren en plafonds. Dit kan tot bouwtechnische problemen leiden.

Dus hoe langer er gewacht wordt met handelen hoe erger de schade. De luchtvochtigheid, temperatuur en de luchtcirculatie binnen moeten snel onder controle komen. Waterzuigers, dompelpompen en schrobzuigmachine verwijderen het water. Bouwdrogers en air-blowers zorgen vloeren, plafonds, muren, stucwerk en materialen snel drogen. Snel toepassen hiervan voorkomt ook onaangename geuren en de groei van schimmel en meeldauw.

Als je goed verzekerd bent kan je deze schade opgeven aan je verzekering die dan opdracht kan geven om het huis of de berging te laten ontruimen.

Ontruimingsdienst Nerderland is er voor u! Wij ontzorgen u volledig en adviseren u waar nodig, wij werken met professionals die weten van aanpakken, zijn bereikbaar 24 uur / dag en bij calamiteiten snel ter plaatse.

Adres

Daalakkerweg 2, 5641 JA Eindhoven

Telefoon

i

kvk / btw

KVK: 74279238 
BTW: NL167842924B01