Woning verkoopklaar maken
Ontruimingsdienst Nederland helpt graag om je woning sneller en tegen een optimale prijs te verkopen.

Wij doen dit door meerwaarde in je woning te creeren.

We helpen je bij de presentatie van je woning door samen te kijken welk interieur, aankleding, styling het beste bij je woning past

past en hoe jouw woning en tuin het beste tot zijn recht komen om tot een optimale verkoopdeal te komen, wat dient er opgeruimd, vervangen, gerepareerd of gereinigd te worden en wat niet.

Ook wordt uw woning professioneel door een fotograaf gefotografeerd zodat wij tot een optimale online presentatie komen, zo kun je als eigenaar al snel tussen euro 3000,- en

euro 60.000,- extra verdienen bij de verkoop van je woning!

GOEDE PRESENTATIE = MEERWAARDE = OPTIMALE VERKOOPPRIJS


Wat is verkoopstyling?


Verkoop met behoud van huidige interieur:

De verkoopstylisten van Ontruimingsdienst Nederland kijken met je mee hoe je dit het beste kunt presenteren en geven precies aan welke onderdelen bijdragen aan de woningpresentatie en welke niet.

In sommige gevallen plaatst Ontruimingsdient Nederland tijdelijk nieuwe woonaccessoires zoals tafel, bank en bed-aankleding om ruimtes nog beter te presenteren zodat de potentiele koper zich direct aangesproken voelt tot jouw woning.

Verkoop door styling bij verouderde meubels of leegstand:

Ontruimingsdienst Nederland draagt zorg voor het inrichten van je woning met een nieuw passend interieur, hiervoor hebben we enkele exclusieve interieursets, tuinsets

Beschikbaar, deze zijn bij ons of bij onze zakelijke partners te huur zijn gedurende de verkoopperiode.

Tarieven

Een adviesgesprek bij jou thuis duurt ongeveer 1.00 tot 2.00 uur en kost euro 185,- inclusief btw en reiskosten, uiteraard verschillen de prijzen van woningadvies, dit

Is afhankelijk van verschillende factoren waaronder woonoppervlakte.

In de meeste gevallen is een bezoek op locatie gewenst.

Uiteraard is het adviesgesprek gratis indien wij uw verhuizing/ ontruiming of uw woning verkoopklaar mogen verzorgen.

Een professionele fotograaf kost circa euro 150,- voor 25-30 interieur en exterieur foto’s, ex reis of verzendkosten.

Reiskosten euro 0,35/ km  –  boven 12 km euro 0,25/ km

Ontruimingsdienst Nederland verzorgd ook  het vervangen / aanvullen van een compleet interieur, u kunt dit bij ons / via ons huren, prijzen op aanvraag na bezoek op locatie.

Woning verkoopklaar maken Tips

Wil je je huis verkopen? Zorg voor een goede eerste indruk. ‘Met een uurtje flink poetsen ben je er niet.’

Een woning die er netjes bijligt, zorgt ervoor dat bezoekers sneller overtuigd zijn dat er aan de algemene staat van onderhoud niet hoeft te worden getwijfeld. Geef daarom genoeg aandacht aan het reinigen van vloeren, ramen, plafonds, sanitair en meer. Vergeet ook niet om specifieke geurtjes (zoals de geur van huisdieren) te beperken.

Een goede voorbereiding voor de verkoop van je huis of appartement bestaat ook uit het opruimen van je spullen en het schoonmaken van de kamers. Rommel zorgt letterlijk en figuurlijk voor een barrière voor het inlevingsvermogen van de koper. Hij kan zich immers moeilijker een voorstelling maken van hoe zijn eigen bezittingen in jouw huis zouden kunnen passen.

Overtollige spullen verwijder en/of verberg je dus best in kasten. Hierdoor geef je niet alleen een ruimere aanblik van de kamer, maar creëer je ook een gevoel van overzicht. Zorg echter niet dat de bezoeker bij het ‘toevallig’ openen van deze kasten niet onder een lading prullaria wordt bedolven.

Schoon en opgeruimd

Een huis moet schoon en opgeruimd zijn, dat is de basis’.

Schoon betekent écht brandschoon. Met een uurtje flink poetsen ben je er niet.’

Plekken die je niet moet vergeten zijn de randen van de vaatwasser en de afzuigkap. ‘Als daar nog een pakje boter aan zit, weten kijkers genoeg.’ En de boel moet onderhouden zijn. ‘Geen piepende deuren, losse plinten, vocht plekken, los of versleten laminaat, schade aan muren, kozijnen, deuren of kapotte lampen kan echt niet.’

Geen luchtjes

Schoon betekent ook: geen luchtjes. Van sigaretten, honden, mensen. ‘Luchten dus’, Ontruimingsdienst Nederland raadt om die reden bezichtigingen in de vroege ochtend af. ‘Als bewoners net op zijn, ruiken de slaapkamers nog wat muf.’

Een huis kan beter ruiken naar bijvoorbeeld bloemen of vers gebakken appeltaart. Als je toch een taart bakt, biedt die dan aan aan de kijkers, ‘die hebben dan even een rustmoment, gaan erbij zitten en kunnen ervaren hoe de licht- inval is. Dat doet niet iedereen, zo blijft je huis beter hangen bij kijkers.’

Haal persoonlijke spullen weg

Haal verder zoveel mogelijk onnodige en persoonlijke spullen weg en sla die ergens op. Een vol huis benauwt mensen; daar zien ze zichzelf niet snel wonen. Laat de ruimte zien. Less is more. Kijkers willen een woning die hen past als een jas. Foto’s, knutselwerkjes van de kinderen en dergelijke leiden af en benadrukken dat je door een huis van een ander loopt.’

En vergeet het licht niet. Doe de rolgordijnen omhoog en snoei de struiken voor de ramen. In een te donkere woning maakt zelfs de mooiste keuken geen indruk.’

Zorg voor een verzorgde tuin

Schenk ook aandacht aan de tuin. De tuin is vaak het eerste dat potentiële kopers zien. Bijvoorbeeld als ze een rondje door de buurt maken. Is de tuin een bende, dan kunnen ze al afhaken. Zorg voor een verzorgde tuin en neem zo nodig die van de buren mee. Is het bij hen een rotzooi, dan denken kijkers mogelijk dat daar aso’s wonen.’

Neutrale kleur op de muur

Je kunt een huis opruimen, je kunt het schoonmaken, maar je kunt het niet verjongen. Maar dat is niet erg, een huis mag gedateerd zijn, als de verkooptekst daarover maar duidelijk is. Wij adviseren wel om de muren van de woning een neutrale kleur te geven of te kiezen voor trendkleuren. ‘Laat je inspireren door bijvoorbeeld woonbladen.’ Maar een nieuwe keuken of badkamer plaatsen voor de verkoop, raden wij af. De kans dat je die investering terugverdient, is klein. ‘Het moet maar net de smaak zijn van de kopers.’

Onzekerheden wegnemen

Een huis verkopen is uiteindelijk niets anders dan kopers helpen. ‘Je moet hun onzekerheden wegnemen en laten zien wat allemaal mogelijk is met een huis.’ Dus maak 3D-plattegronden met bijvoorbeeld een programma als Floorplanner en leg die op tafel neer tijdens de bezichtiging. Of toon foto’s van de aanbouw of verbouwde zolder van buren met een vergelijkbare woning. ‘Hoe meer bezwaren je wegneemt bij een koper, hoe enthousiaster hij wordt en hoe hoger hij zal bieden.’

Houd de doelgroep voor ogen

Het helpt als de verkoper zijn doelgroep helder voor ogen heeft. Is het huis geschikt voor een jong gezin of mensen met een kinderwens? Dan stoort een box in de woonkamer niet. Begin dit jaar werd hij benaderd door een vrouw van wie het penthouse-appartement al vijf jaar te koop stond voor 550 duizend euro. Haar makelaar adviseerde om te zakken met de prijs. Wij zeiden: “Zorg voor een hoogwaardige inrichting en gooi de prijs omhoog.’’

Het appartement was ingericht met goedkope meubels, die pasten niet bij de vermogende doelgroep. Onze verkoopstylist ging aan de slag, zette er andere meubels in en het appartement was binnen twee maanden verkocht voor 585 duizend euro.’ Maar aan advies van een vriend of familielid kan je soms ook veel hebben. ‘Vaak ben je zelf blind geworden voor je eigen huis.’

Sommige makelaars bieden verkoopstyling aan, uit ervaring maakt slechts een handjevol verkopers daar gebruik van. ‘Dat zijn vooral mensen met mooie meubels, maar zonder gevoel voor inrichting of styling. Een verkoopstylist heeft zo’n woning binnen een uurtje op orde., Ontruimingsdienst Nederland helpt u hierbij.

Zet  je huis leuk op de foto

Wil je zelf verkoopfoto’s maken van je huis?

Gelieve de volgende tips in acht te nemen :

Zorg voor goed licht

‘Maak de foto’s bij helder daglicht. Veel licht in huis geeft een ruimtelijk gevoel.’

Gebruik een groothoeklens

‘Met een spiegelreflexcamera maak je de beste foto’s. Je kunt dan een groothoeklens gebruiken, daarmee lijkt een kamer groter. Houd de camera recht als je foto’s maakt. Een schuine horizon maakt het beeld onrustig. Maak het liefst liggende foto’s, die zorgen voor de beste weergave op de website.’

Fotografeer vanuit een hoek

‘Als je vanuit een hoek fotografeert, lijkt een ruimte optisch groter. Let op objecten die de woning minder ruimtelijk maken: misschien moet de box weg of moet het vloerkleed in de lengte liggen in plaats van in de breedte, zodat de woonkamer langer oogt.

Ruim het huis op

‘Haal overbodige spullen weg: leeg het plankje boven de wastafel en haal het vaatdoekje en afwasmiddel van het aanrecht. Berg persoonlijke dingen op, denk ook aan een eventuele asbak.’

Zet geen huisdieren op de foto

‘Niet iedereen is dol op beesten in huis. Dus verwijder de krabpaal van de kat en haal de hamsterkooi uit de kinderkamer.’

Bezichtigingen zelf doen

Als je leuk over je huis kunt vertellen en niet te emotioneel betrokken bent, doe de bezichtigingen dan vooral zelf, onze ervaring is dat mensen deze klus steeds vaker zelf ter hand nemen. U kunt dit ook aan ons over laten.

‘Niettemin raden wij aan de bezichtigingen zelf te doen, in geval van afwezigheid of ziekte nemen wij uiteraard deze taak graag voor u over. ‘Immers niemand kent het huis beter dan jij en alleen jij kunt alle vragen beantwoorden.’ Dat de keuken de keuken is, zien kopers zelf ook wel. Maar waarom is de muur tussen de keuken en woonkamer opengebroken? ‘Als verkoper bied je toegevoegde waarde en je hebt bovendien meer tijd. Een makelaar moet na een half uur weer naar de volgende afspraak.’

Adres

Daalakkerweg 2, 5641 JA Eindhoven

Telefoon

i

kvk / btw

KVK: 74279238 
BTW: NL167842924B01